Agenția Nationala pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM)- BENEFICIAR

  

 

    

Provincia Perugia Italia - P1

 

   

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gruppo Pragma (GP)- P4

 

 

   

 

  

Sistemi Formativi

Confindustria Umbria (SFCU)– P2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Università dei Sapori (UdS)- P3

 

 

 

 

 

 

ANOFM - BENEFICIAR

 

PARTNER 1 - Provincia di Perugia 

 

PARTNER 2 - SFCU Sistemi Formativi Confindustria Umbria 

SFCU – Sistemi Formativi Confindustria Umbria, fondata inc deembrie 2000, este Agentia de formare care apartine de Confindustria Umbria, Asociatie patronala a intreprinderilor industriale din regiunea Umbria. 

Misiunea este aceea de a contribui la dezvoltarea intreprinderilor prin implementarea cunostintelor de management, de a sprijini intreprinderile in procesul de actualizare continua  a competentelor gestionale; de a sustine tinerii care au nevoie sa se orienteze si sa se califice pentru incadrarea adecvata in lumea muncii. 

Desfasoara activitati legate de: 

- Formare a intreprinderilor: proiectarea si gestionarea cailor de formare pentru actualizarea continua a antreprenorilor, managerilor si angajatilor;

- Proiecte pentru tineri: orientare, evaluarea competentelor, consiliere individuala, planificare si gestionarea de cursuri de master si de calificare post-universitara si post-diploma finantate de FSE si/sau de privati;

- Proiecte de sistem: proiecte cu parteneri publici (administratie publica, scoli, universitati) si resurse private pentru a dezvolta si disemina know-how si expertiza tehnica;

- Creare de intreprinderi: sprijinirea dezvoltarii de planuri de afaceri si asistenta in afaceri in faza de star-up.

 

PARTNER 3 - Università dei Sapori

Università dei Sapori este o societate de consultanta cu responsabilitate limitata de capital mixt public si privat, cu sediul in Italia ai carei asociati publici sunt Regiunea Umbria, Provincia Perugia, Provincia Terni, Municipiul Perugia, Camera de Comert din Perugia si asociatul privat Confcommercio Provincia Perugia."UdS” îşi propune să contribuie la creşterea calitativă a companiilor italiene în sectoarele Ho.Re.Ca., furnizand instrumente si tehnici utile pentru a gestiona oportunitati de dezvoltare, pentru a stabili noi profile de eficienţă, de imbunatatire a competentelor.

Obiectivele societăţii sunt: 

- Educaţie şi formare profesională iniţială şi de învăţământ superior care au ca scop introducerea de noi tehnologii si metode de îmbunătăţire a calităţii în sectorul alimentar;

- Educaţie alimentară şi definirea de initiative pentru un regim alimentar echilibrat,Cercetare teconologica, proiectare, testarea, achiziţionarea si furnizarea de cunoştinţe tehnice, organizatorice şi de piaţă cu probleme legate de progresul in sectorul alimentar:; 

- Consiliere şi asistenţă pentru dezvoltarea de afaceri în domeniul antreprenorial in domeniul alimentar; 

- Certificare a competentelor profesionale;

Stabilirea standardelor de calitate operatorilor din domeniu de activitate si verificarea existentei lor, în vederea realizării de catre operatori a recunoaşterii publice şi / sau mărci comerciale.

Institutia in momentul de fata este şi o organizaţie capabilă de a oferi sprijin efectiv la procesul de modernizare, inovare tehnologica, de metodologie şi de organizare a structurilor de formare din domeniul alimentar.

 

PARTNER 4 - Gruppo Pragma 

Gruppo Pragma isi desfasoara activitatea in Italia si in strainatate si are birouri la Roma, Milano si Trieste. Atuurile sale sunt tehnologia informatiei si tehnicile de comunicare. Acestea sunt instrumentele care ii permit sa priveasca mai intai in interiorul companiei, catre management si catre cei care lucreaza acolo, si apoi in exterior, deschizandu-si ferestrele catre clienti si catre alte companii. De asemenea, acompaniaza clientii prin comunicarea clara a identitatii si a know-how-ului societatii.

Gruppo Pragma isi desfasoara activitatea cu pasiune, realizand produse adaptate pentru proprii clienti, cu scopul de a imbunatati competitivitatea si business-ul. Sistemele de relatii si comunicare in cadrul companiei, client service, managementul resurselor umane, sunt doar cateva dintre ariile de competenta ale Gruppo Pragma, care are la baza o cunoastere profunda a culturii organizationale, folosind o echipa de specialisti care combina formarea umanista cu competentele in domeniul TIC.

In limba greaca pragma inseamna „fapta”, „actiune”, dar si simpla „practica”. Ales pentru a indica o atitudine concreta, care cauta sa inteleaga sensul real al lucrurilor, acestui cuvant i-a fost alaturat cuvantul „grup” in sensul de resursa multipla in care converg mai multe abordari diferite, unite prin valoarea adaugata pe care o aduc. Logo-ul companiei este inspirat de triunghiul creat in anii cincizeci de matematicianul Roger Penrose. Este o „figura imposibila” in geometrie, ce doreste sa fie un simbol al modului de lucru in cadrul Gruppo Pragma: in fiecare zi un nou obiectiv, in fiecare zi o noua provocare pentru a face lucrurile mai bine decat ieri.

 

 

 

 


 


Link-uri catre alte proiecte FSE
Proiect cofinantat din Fondul Social European
prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Titlul proiectului SOLISS: SOLutii Inovative Self-Service
(Cod. POSDRU 123/4.1/S/131977)